Gi dine gjester restaurantopplevelsen hjemme

 

Sjarmerende Restaurant Söl i Stavanger.

Sjarmerende Restaurant Söl i Stavanger.

Restaurant Söl i Stavanger ble etablert i 2018 av tre unge kokker: Nayana Engh, Claes Helbak og Magnus Haugland Paaske. Etter å ha jobbet på restauranter i det absolutte toppsjiktet, ønsket de å skape en restaurant sammen, der rene og nordiske smaker skulle dominere. De tre kokkene gir gjestene en komplett smaksopplevelse, samtidig som gjestene virkelig føler at de er på besøk hos noen, og ikke noe. Da korona-pandemien var et faktum, satt de tre kokkene seg sammen for å finne ut: «Hva gjør vi nå?». Å gi gjestene en «Söl-opplevelse» hjemme på eget kjøkken, i form av en ferdig pakket matkasse, skulle bli redningen.

Tre kokker = Söl! Fra venstre: Claes Helbak, Nayana Engh og Magnus Haugland Paaske.

Tre kokker = Söl! Fra venstre: Claes Helbak, Nayana Engh og Magnus Haugland Paaske.

Vi kan ikke bare gå hjem!

Etter at Nayana, Claes og Magnus sammen hadde sett på den første pressekonferansen 12. mars og skjønte at landet virkelig var stengt ned, var det på det rene at å låse døren og gå i 100 % permittering var utelukket. Allerede 13. mars var planen om å lansere Restaurant Söls egen matkasse klar. «Om ikke gjestene kan komme til oss, får vi komme til gjestene», var det klare budskap fra kokketrioen. Kokkene satte i gang med å komponere måltider som kunne gi gjestene en ekte Söl-opplevelse hjemme på kjøkkenbenken, og matkassene ble en umiddelbar suksess.

 

En kasse med Söl

For Söl-kokkene var det veldig viktig å utvikle matkassene slik at de rettene de inneholdt skulle gi en ekte og fullverdig Söl-opplevelse, selv om maten ble tilberedt og spist på gjestens eget kjøkken. Vinneroppskriften var å tilberede de mest komplekse og «vanskeligste» delene av rettene på Söl-kjøkkenet og la gjestene bare varme opp og steke maten ferdig hjemme. Rettene er valgt ut og tilberedt slik at de holder en meget høy kvalitet helt fra restaurantkjøkkenet til de er ferdig tilberedte hjemme hos gjesten. «Å selge mat som ikke tilfredsstiller våre høye krav til kvalitet ville bare ha ødelagt Söl-merkevaren», forklarer Magnus. «Skal man tilby matkasser, må man aldri ta noen snarveier». Videre forteller han at andre viktige suksessfaktorer skal man lykkes med matkasser, er å tilby gode middagsporsjoner man blir mett av. Söls matkasser er også fornuftig priset, slik at gjestene føler de får mye for pengene. Matkassene fra Restaurant Söl spenner fra fiskesuppe til 135,- pr. porsjon til skrei med skalldyrsaus til 190,-. «Det skal egentlig godt gjøres å lage det billigere hjemme», sier Magnus, «dette har mange kunder fått med seg, og vi er imponert over responsen vi har fått! »

Maten i matkassene er nesten ferdig tilberedte i restauranten. Gjesten gjør siste finish på eget kjøkken hjemme. Bilde og kokk: Lise Marzcenko

Maten i matkassene er nesten ferdig tilberedte i restauranten. Gjesten gjør siste finish på eget kjøkken hjemme. Bilde og kokk: Lise Marzcenko

 

Matkassen sikret arbeidsplasser

Selv om Söl er en ganske ny restaurant, har den fått et godt fotfeste i Stavanger. Mange gjester ble raskt stamgjester som igjen anbefalte restauranten videre til sine venner. Da matkassen ble lansert, ble konseptet en umiddelbar suksess, og skulle ha avgjørende betydning for restauranten. «Hadde vi ikke begynt med matkassene vår, hadde alternativet bare vært å permittere alle 100 %», sier Magnus. «I stedet for sikret matkassene oss en omsetning slik at vi klarte å holde hjulene i gang og slippe å låse døra helt». Videre forteller han at også Stavanger opplevde gode sommermåneder med tilnærmet normal drift, men at satsingen på matkassene har vært selve limet mellom det normale og unormale. «Matkassene har helt klart vært en stor bidragsyter til at vi på Söl har kunne opprettholde driften av restauranten vår, og har også sikret arbeidsplassene våre. Det er helt tydelig at gjestene våre savner oss og virkelig setter pris på å kunne fylle ventetiden frem mot normaliteten med noen gode smaker fra sin stamrestaurant», avslutter Magnus.

 

Ta kontakt med Systemkjøp for å høre mer om aktiviteter du og ditt serveringssted kan gjøre under korona-perioden. Se alt som er laget i forbindelse med Covid19 her

Forrige
Forrige

Patricias Gatekjøkken med solid pallplass!

Neste
Neste

Kan man drive lønnsomt under pandemien?