Skjem bort gjestene litt ekstra i sommer!
Regionsasvarlig på Østlandet, Line, er vår ekspert på bakevarer og kafédrift. Her er hennes aller beste tips som ruster deg for sommerinnrykket:
Line Helen Bottegård, regionsansvarlig Østlandet
Vi tiltrekkes av det vi ser og lukter. Duften av nystekte vafler og nytrukket kaffe. Fang kundens oppmerksomhet. Tenk over hva som trekker deg inn på en kafé eller en restaurant.
Det er lov å jukse litt ! Benytt deg av bakeoff: Tin, server og spar tid. Finn frem til de beste produktene som passer for akkurat din bedrift. Spør din lokale grossist eller oss om hjelp om nødvendig.
Begrens antall produkter. Lag heller mye av det du selger mest. Det sparer tid, gir mindre svinn og økt inntjening.
Om du ansetter vikarer så sørg for opplæring av mersalg, entusiasme og gjerne en bonusordning. Da strekker alle seg litt ekstra.
Når man møter en smilende selger eller kelner som trives i jobben sin så kjøper kundene mer. Pengene sitter løsere i sommermånedene, så sørg for at akkurat din arbeidsplass er forberedt og gønner på!
Ikke undervurder kaffen! Norge er nr. 2 i verden som drikker mest kaffe! Råvarekost er ca. 1-3 kr pr. kopp for filtermalt eller espresso, avhengig av hvilken variant du velger. Det er høyst sannsynlig den beste inntjeningen man har. – Kjør gjerne en kampanje!
Kaffe er kos for kunden – og innbringende for deg.
“Jeg elsker også mocktails! Farger og blikkfang... De kan selges overalt, om du driver bakeri, restaurant, kiosk, gatekjøkken eller hotell.”
Imponer med mocktails, – en liten hverdagsluksus
Du trenger ikke fancy ingredienser, heller! Tips fra frukt.no: “Bruk litt surt, som lime og sitron, og litt søtt, som bær og frukter. Bestem deg for en hovedsmak og tilsett brus, blandevann eller jus.” – Avslutt med en tøff garnityr.
Bringebær spritz mocktail. Foto: frukt.no
Bringebær spritz mocktail
Mange har lagt sin elsk på Aperol spritz. Her er en variant av den – med bringebær og mynte. (Foto og oppskrift: frukt.no)
Til 8 personer trenger du:
80 bringebær (ca. 10 stk. per glass)
8 ts sukker
20 blader frisk mynte
20 dl sprite
24 isbiter
Slik gjør du:
Del opp bringebærene og myntebladene litt. Ha alt i en shaker og rist til drinken har fått fin farge og sukkeret er oppløst. Ha isbiter i glass og hell over spritzen. Pynt med mynteblader på toppen.
Moscow mule mocktail. Foto: frukt.no
Moscow mule mocktail
Det sies at Moscow mule dro igang cocktailkulturen i USA på 50-tallet. Her er en variant uten vodka! (Foto og oppskrift: frukt.no)
Til 8 personer trenger du:
12 dl ingefærøl
12 dl soda
24 ss limesaft
16 g isbiter
Slik gjør du:
Press ut saft fra lime. Ha isbiter i glasset og hell på ingefærøl, soda og limesaft.
Tips: Skjær tynne appelsin- og limeskiver og ha i glasset.