Nye råd til en sunnere servering!
De nye kostholdsrådene er sluppet. Har du fått dem med deg ?
Mange av kundene våre vil nok spesielt henge seg opp i kjøttmengdeanbefalingen på 350 gram i uka, og alt som nå «plutselig» ikke er lov å spise. - Og vi kjenner jo bransjen: Ofte er det gjesten selv som bestemmer hva som skal ligge på tallerkenen. - Men: Vi som kan mat og servering har lov til å gjøre noen grep i kulissene. Dessuten: Å tenke litt smartere rundt kjøttserveringen og sunnere råvarer kan også lønne seg i kroner og øre!
Får du med litt mer av grønnsaker, nøtter, fullkorn og frukt, - og litt mindre rødt kjøtt på menyen din, har du gjort et viktig, smart grep for folkehelsen.
Kostrådene oppsummert
(fra helsenorge.no)
- Ha et variert kosthold, velg mest mat fra planteriket og spis med glede.
- Frukt, bær eller grønnsaker bør være en del av alle måltider.
- La grovt brød eller andre fullkornsprodukter være en del av flere måltider hver dag.
- Velg oftere fisk og sjømat, bønner og linser enn rødt kjøtt. Spis minst mulig bearbeidet kjøtt.
- Ha et daglig inntak av melk og meieriprodukter. Velg produkter med mindre fett.
- Godteri, snacks og søte bakevarer bør begrenses.
- Drikk vann!
Les mer om kostrådene her: