Første og andre plass til Go2Grill i NM Sunn Mat i farta 2022!

Go2Grill stakk av med både første og andre plass i årets NM Sunn Mat i farta. Det var Go2Grill Patricias gatekjøkken i Bardu som ble kåret til årets Norgesmester. I år ble andre plassen delt av fire Go2Grill serveringssteder.

Om “NM Sunn Mat i farta”

Konkurransen NM Sunn mat i farta (tidligere NM i Sunn Fastfood) arrangeres for å hedre aktører som selger og fremmer mat på farta som både er næringsrik og fristende, og som inneholder råvarer vi bør spise MerAv. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta». Konkurransen arrangører er Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF), SjømatNorge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Konkurransekriterier

Når juryen vurderte bidragene så de i utgangspunktet på tre i ting. Retten måtte inneholde en kombinasjon av grove kornprodukter, en variant av sjømat og frukt/ grønnsaker. I tillegg vil juryen se på mersalgsaktiviteter og hvordan deltakelsen er profilert.

Sunnere barnemeny - for småfolk i farta

fv: Adrian Akselsen (Go2Grill Sosialkontoret Ballangen) Anne-Lise Sørensen (Patricias gatekjøkken Bardu, 1.plass), Katherin Hansen (Bjørns gatekjøkken Holmestand, 2.plass) og Kjersti Karstensen (Rich Bar Sarpsborg, 2 plass)

Go2Grill valgte å delta med en hel barnemeny som bestod av fiskeburger i grovt pitabrød, med sprøbakte grønnsaker, dippbeger og fruktbeger. Tanken bak deltakelsen var å knytte den sammen årets sommerkampanje på utvalgte Go2Grill steder. Resultatet ble en egen barnemeny for småfolk i farta! Menyen er tilberedt og tilpasset slik at den vil appellere til barn, men finnes også i større porsjon. Barn over hele landet har dermed fått sin egen barnemeny som er et godt alternativ ved siden av den mer tradisjonelle retten barn blir tilbudt når de er ute å spiser. Tanken har vært å inspirere hele familien og bidra til at det skal bli lettere å velge sunnere og mer næringsrik mat for store og små. Leon (11 år) hjalp til med utarbeidelsen av menyen. Han har tegnet elementene som pitabrød, brokkoli og selvsagt fiskeburgeren. Alle barn fikk også mulighet til å tegne på baksiden av menyen, for å aktivisere barna og tegningene har strømmet inn.

Juryens begrunnelse

– Årets vinner er ekstremt dyktig på mersalg av sunne produkter og er spesielt opptatt av å tilby gode alternativer til barna, jeg er mektig imponert, forteller jurymedlem og kokk, Christer Rødseth. Patricias gatekjøkken har svært gode verdier. Verdier som gjenspeiler matglede for alle aldre med fantastiske råvarer og har også en sans for økonomi. At barn ikke spiser fisk er en myte. Når fisk og sunn mat serveres til barn på en morsom måte blir maten spist. Tang og tare er en viktig del av fremtiden og måten Patricias gatekjøkken integrerer det i maten til de unge som skal forvalte matkulturen vår i fremtiden, er rett og slett imponerende, sier Rødseth til Convenience. Han får støtte av resten av juryen som består av Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.

I år ble andre plassen delt mellom fire Go2Grill serveringssteder; Go2Grill Sosialkontoret i Ballangen, Go2Grill Bjørns Gatekjøkken i Holmestrand, Go2Grill Rich Bar i Sarpsborg og Go2Grill Fortauskafeen i Bardufoss. Disse hadde også “Sunnere barnemeny - for småfolk i farta” på menyen.

Gratulerer til alle vinnerne for en vel gjennomført kampanje og seier i årets NM!

*Go2Grill er et landsdekkende serveringskonsept fra Systemkjøp AS, med hovedvekt på burgere og pizza av storfe, kylling, fisk og grønnsaker. www.Go2grill.no 


Forrige
Forrige

Det du trenger å vite om strømstøtteordningen

Neste
Neste

Mattrender 2022